Over mij

Mijn leven is zeer goed gevuld met mijn werk als docente Frans op het voortgezet onderwijs, mijn leuke dochters en mijn eigen willetje. Ik had het gevoel dat ik geleefd werd en dat ik niet of nauwelijks aan mij zelf toe kwam. Ik was dienstbaar voor anderen, maar ik zelf bleef vaak met een gevoel achter dat ik nog wat miste. Ik had vroeger altijd veel gesport (voetbal, hardlopen) maar na het krijgen van twee prachtige dochters miste ik fysieke en geestelijke uitdaging.

Yoga heeft invloed op mijn denkwijze en mijn fysieke gesteldheid. Ik laat mij minder meeslepen door emoties, ik ben meer bewust van mijn eigen gedachten en het spel wat er in mijn hoofd gespeeld wordt. Ik voel me hierdoor sterker, ik leer mijzelf beter kennen en ik word rustiger. De buitenwereld heeft minder invloed op mijn gedachten en gedrag.

Ik was al een langere tijd met yoga bezig, lessen op de sportschool, thuis met een DVD en andere yogalessen. Ik voelde dat ik mijzelf meer wilde ontwikkelen op fysiek en spiritueel vlak. Hierdoor heb ik gekozen om een opleiding tot yoga docent te gaan volgen. Deze heb ik juni jongstleden afgesloten met een prachtig resultaat.

Maartje Dieker